Griekse gevulde tomaten uit de oven

Gevulde groentes doen het altijd goed wat mij betreft en ook tomaten lenen zich hier goed voor net als de courgettes zie mijn gevulde ronde courgettes. Kies wel wat grotere tomaten als je voor de tomaten gaat zodat er meer vulling in kan.

 

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui 100 g
  • 2 tenen knoflook
  • 285 gehakt
  • 90 g rijst
  • 65 g courgette
  • 50 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 tl oregano
  • 6/7 blaadjes munt
  • Snuf peper
  • ¼ tl zout of naar smaak
  • 1 aardappel

Bereiding

  1. Snijd het kapje van de tomaten en hol ze goed uit. Bewaar het tomaten pulp in een kom.
  2. Verwarm een koekenpan met olie en bak de uien glazig aan.
  3. Voeg de knoflook en het gehakt en bak dit aan.
  4. Meng de rijst erbij in de pan en roer dit door en laat dit 3 minuten koken.
  5. Giet het water en het bouillonblokje en drie kwart tomatenpulp bij gehakt en kook de rijst voor de helft gaar.
  6. Voeg de oregano, munt, peterselie, peper en zout en meng dit goed door.
  7. Giet het overige tomatenpulp in een ovenschaal.
  8. Vul de tomaten royaal en zet het kapje erop en leg ze in de ovenschaal.
  9. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Verdeel de aardappels tussen de tomaten.
  10. Giet nog wat olijfolie over de tomaten en zet de schaal in de oven voor ongeveer 45/50 minuten.
  11. Serveer met bijvoorbeeld een salade.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten