Griekse salade met bulgur

Griekse salade met bulgur, een lekker gezond en licht gerecht die als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht geserveerd kan worden. Lekker bij bijvoorbeeld kebabs of een stukje zalm. En een absolute topper voor de mooie zomerdagen die hoop ik snel zullen komen.

Ingrediënten

  • 200 g bulgur
  • 1 groente bouillonblokje
  • Halve komkommer in halve maantjes snijden
  • 250 g Cherry tomaatjes doormidden
  • 1 rode ui halve maantjes snijden
  • 15 g peterselie fijngehakt
  • 100 g Kalamata olijven in ringen snijden
  • 175 g feta kaas
  • Sap van 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de bulgur met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd alle groente volgens aanwijzing.
  3. Giet de bulgur goed af en zet het in een schaal of kom en laat het iets afkoelen.
  4. Meng alle gesneden groenten door de bulgur.
  5. Brokkel de feta en verdeel dit bij de bulgur.
  6. Meng in een kleine kommetje het citroensap, zout, peper en de olijfolie en giet dit over de bulgur en meng alles goed door en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten