Groene asperges raapstelen soep

Dit heerlijke groene asperges raapstelen soep is licht en fris van smaak, lekker gezond, en zonder enige toevoeging van room. Zeer makkelijke te maken voor de lunch of een diner en met maar weinig ingrediënten te bereiden.

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 200 g raapstelen
  • 1 kleine uitje gehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 liter water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm een pan met olie en bak het uitje glazig aan.
  2. Was de asperges en de raapstelen goed.
  3. Snijdt de asperges in blokjes. Bewaar de topjes van de asperges apart.
  4. Voeg de asperges in de pan met de knoflook en kook dit totdat de asperges zacht worden.
  5. Giet het water in de pan met de bouillonblokjes en de raapstelen en kook dit nog 2 minuten.
  6. Giet het in een blender of gebruik een staafmixer en pureer het glad.
  7. Zet de soep weer terug in de pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook.
  8. Voeg de topjes van de asperges en laat dit koken totdat ze zacht worden.
  9. Proef de soep en maak het op smaak met zout indien nodig.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten