Groene kool en knolselderijsoep

Een lekker warm goedgevuld soepje dat gaat er altijd in tijdens deze koude dagen. En dit heerlijke groene kool en knolselderij soepje is een absolute aanrader. Kan je de groene kool ook wel genaamd savooikool of groene kool niet vinden dan kun je ook bijvoorbeeld Chinese kool of witte kool gebruiken. En wat over blijft lekker om de volgende dag op te warmen.

 

Ingrediënten

  • 1 savooikool of groene kool
  • 370 g knolselderij in kleine blokjes
  • 2 wortels
  • 1 uitje gehakt
  • 1 knoflook fijn gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 2 laurierblad
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 2 el peterselie gehakt
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak
  • 1500 ml water
  • 80 g boncuk pasta of pasta naar eigen wens

 

Voor de gehaktballetjes

  • 400 g rundergehakt
  • 1 el oregano (gedroogd)
  • 1 el grana padano
  • 3 el panko
  • 3 el melk
  • Snufje peper
  • Snufje zout

 

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom het gehakt, oregano, grana padano, peper en zout. Week de panko 1 minuut in de melk en giet dit bij het gehakt. Meng alles goed door. Draai er kleine gehaktballetjes van en zet dit aan de kant.
  2. Verhit in een pan de olie en bak de ui glazig aan samen met de knoflook.
  3. Voeg de wortels, knolselderij en laurierblad en laat dit 1 minuut koken op middelhoog vuur.
  4. Was 5 bladeren van de groene kool en snijdt ze in stukjes en voeg deze in de pan.
  5. Giet de bouillon bij de groente in de pan en de gehaktballetjes.
  6. Voeg indien nodig zout en peper naar smaak.
  7. Laat de soep 25 minuten koken en serveer.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten