Groene pesto

Groene pesto is een ware smaakmaker in allerlei gerechten of lekker op een stukje stokbrood. En zeker niet moeilijk te bereiden.

 

Ingrediënten

  • 70 g verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ el pijnboompitten
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie

 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan.
  2. Voeg alle ingrediënten in een mini blender en pureer dit glad, of gebruik een vijzel. Indien nodig voeg zout naar smaak en eventueel extra olijfolie.
  3. Giet de pesto in een pot met deksel en bewaar het in de koelkast.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Eén reactie

  1. Pingback: Lauwwarme pasta salade met rucola en gegrilde courgette | | TastyRecipes