Harira

Harira, een heerlijk, geurig en rijkelijk gevuld soepje uit Marokko. Het is een groot favoriet bij ons in huis, of het nou winter of zomer is. 

Ingrediënten 

  • 600 g lamsvlees of rundvlees 
  • 400 g kikkererwten 1 pot  
  • 310 g linzen (voorgekookt) 
  • 2 gepelde tomaten uit blik (gepureerd) 
  • 2 uien gesnipperd  
  • 1 ½ tl kurkumapoeder 
  • 1 ½ tl komijnpoeder 
  • 1 ½ tl gemberpoeder 
  • 3 el citroensap 
  • 3 el selderij blad gehakt 
  • 1 liter water 
  • 2 ½ tl zout 
  • 1 tl peper  
  • 200 ml water 
  • 50 g bloem 
  • 50 g vermicelli 

Bereiding 

  1. Snijdt het vlees in kleine blokjes. 
  2. Giet 5 el olie in de pan, bak het vlees en de uien aan.
  3. Voeg de kruiden bij het vlees, kurkuma, gember, komijn, peper en zout meng het door elkaar. 
  4. Giet 1 liter water en de gepureerde tomaten bij het vlees en dit laten koken totdat het vlees gaar is. Indien nodig giet er water bij. Check het vlees tussendoor of het gaar wordt door er in te prikken. 
  5. Als het vlees gaar begint te worden, voeg dan de kikkererwten en de linzen in de pan met het selderij en laat dit nog ongeveer 25 minuten koken op middelhoog vuur.  
  6. Meng de bloem met 200 ml water en roer dit goed met een garde, zorg dat er geen klontjes zijn. Voeg dit in de pan. 
  7. Doe de vermicelli erbij en roer dit goed. Kook dit nog 10 minuten. 
  8. Giet het citroensap erover heen en proef tussendoor. Indien nodig; voeg zout toe naar je eigen smaak. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten