Harissa

Harissa is een Noord-Afrikaanse rode chilipasta die in heel veel gerechten te bereiden is. Met maar enkele ingrediënten maak je dit heerlijke smaakmaker zelf. Harissa is inmiddels ook in supermarkten te vinden, maarrrr zelfgemaakt is tocht het lekkerst. Het beste is om harissa te bewaren is in een glazen pot met een laagje olijfolie en goed afsluitbare deksel, en dan in de koelkast. Met dit recept kan je er heerlijke gerechten maken die ik graag met jullie binnenkort ga delen.

Ingrediënten

  • 4 verse rode pepers (50 g)
  • 4 geroosterde paprika (300 g) in een glazen pot verkrijgbaar in supermarkten
  • 5 knoflooktenen (25 g)
  • 1 ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl karwijzaad
  • ½ tl zout (7 g)
  • 70 ml olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes van de rode pepers en snijd dit in stukjes.
  2. Doe de pepers, geroosterde paprika, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, karwijzaad, zout en de olijfolie in een mini keukenmachine en pureer dit tot een gladde mengsel.
  3. Verwarm een koekenpan en giet de harissa hierin. Laat dit ongeveer 23 minuten koken tot al het vocht verdampt en de kleur donkerder wordt.
  4. Laat het goed afkoelen en doe dit in een glazen pot, giet een laagje olijfolie en sluit de pot goed dicht.
  5. Zet dit het in de koelkast.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment