Hasselback aardappels

Deze heerlijke waaier aardappels moet je zeker een keer maken….! Let wel goed op dat je de aardappels niet helemaal doorsnijdt. Een lekker bijgerecht bij vlees of vis. 

Ingrediënten 

  • 3 aardappels 
  • 1 teentje knoflook 
  • 4 el olijfolie 
  • 10 g boter 
  • 2 takjes rozemarijn 
  • Zout naar smaak 
  • Peper naar smaak 

 Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. 
  2. Snijdt een klein stukje van de onderkant van de aardappels zodat ze blijven staan. Snijdt ze dan als een waaier in dunne schijfjes, maar snijdt ze niet helemaal door.  
  3. Leg de aardappels in een ovenschaal. 
  4. Verwarm in een steelpan de olijfolie, boter, rozemarijn en de hele knoflook. 
  5. Smeer de aardappels in met het botermengsel. Strooi er zout en peper naar smaak en zet ze in de oven voor ongeveer 45 minuten. Haal de aardappels een half uurtje voor eindtijd eruit, smeer ze nogmaals met het botermengsel en bak ze goudbruin. Prik met een satéprikker om te checken of ze gaar zijn.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten