Havermout chocolade bars

Deze energie bars zullen niet lang blijven liggen zo lekker zijn ze. Lekker voor de kids voor op  school of voor jezelf op het werk, picknick,  of om weg te geven als geschenk. Eigenlijk waar dan ook. Zet ze in de koelkast in goed afgesloten bak, als ze tenminste niet voor die tijd  al opgegeten zijn. Je kunt uiteraard eventueel  andere gedroogde vruchten toevoegen die jij lekker vindt.

 

Ingrediënten

  • 50 g pindakaas
  • 40 ml Kokosolie
  • 80 g honing
  • 85 g pure chocolade
  • 100 g havermout
  • 80 g amandelen
  • 70 g gedroogde cranberries of gedroogde vrucht naar keuze
  • 50 g chocolate chips

Bakvorm 20 x 15 cm

 

Bereiding

  1. Smelt de pindakaas, honing, en kokosolie in een sauspan op laag vuur.
  2. Rooster de havermout in een koekenpan licht aan en zit over in een kom.
  3. Rooster de amandelen en hak ze grof met een mes op het aanrecht en doe ze bij de havermout.
  4. Voeg de cranberry’s ook bij de havermout
  5. Giet de pindakaas mengsel bij de havermout en meng het goed door.
  6. Giet dit in een bakvorm bekleedt met bakpapier en verdeel de chocolate chips erover, druk ze iets aan.
  7. Zet het in de koelkast om op te stuiven, en snijdt daarna in repen.

Geniet ervan!

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten