Havermout met banaan en bosbessen

Havermout met bosbessen een lekker maar ook gezond ontbijt. Door de rijpe bananen hoef je geen suikers toe te voegen. Heb je geen amandelpasta dan kan je eventueel ook pindakaas gebruiken.

Ingrediënten

  • 60 g grove havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 180 ml amandelmelk
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl vanille extract

Garnering

  • 50 g bosbessen of diepvries
  • 1 tl citroen
  • 40 g verse bosbessen
  • 1 tl honing
  • Pecannoten
  • Chiazaad

Bereiding

  1. Verwarm in een sauspan 50 gram bosbessen met honing en citroen en kok ze tot ze zachter worden. Zet dan het vuur uit
  2. Giet in een schone sauspan de amandelmelk en de havermout in en voeg daarbij de kaneel
  3. Prak de banaan goed en voeg het bij de amandelmelk en havermout en breng dit aan de kook op middelhoog vuur. Blijf tussendoor roeren.
  4. Schep de havermout in een kom en leg daarop de zachte bosbessen met de extra verse bosbessen erop.
  5. Voeg eventueel de amandelpasta in het midden en garneer met de pecannoten en chiazaad.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten