Hazelnoot chocolade ganache taart

Onweerstaanbaar lekker is deze hazelnoot chocolade ganache taart en zeker voor de choco liefhebbers onder ons die gaan hier zeker van genieten. Een krokante bodem en een zachte ganache die in je mond smelt. Een taart voor elk gelegenheid wat mij betreft. Heb je geen lange vorm dan is natuurlijk een ronde ook prima.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 220 g bloem
  • 40 g cacao
  • 70 g poedersuiker
  • 85 g gemalen hazelnoten
  • Snufje zout
  • 150 g boter
  • 1 ei (S)

Voor de ganache

  • 145 g melkchocolade
  • 110 g pure chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract

Extra voor decoratie

  • Ferrero Rocher
  • Geroosterde hazelnoten

Quichevorm met losse bodem 35×11 cm

Bereiding

  1. Zeef de bloem, cacao, poedersuiker in een kom en voeg daarbij de gemalen hazelnoten.
  2. Voeg de blokjes boter bij de bloem en meng met je vingers de boter los tot het kruimelig wordt.
  3. Kluts de ei los en voeg dat bij het deeg en breng dit tot een deegbal. Druk het plat en wikkel het in plastic folie, zet het ongeveer 2 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC
  5. Rol het deeg ui op het aanrecht, gebruik extra bloem tegen het plakken.
  6. Vet de quichevorm en leg het deeg op de vorm, druk met je vingers de zijkanten in en verwijder het overtollige deeg weg.
  7. Leg er bakpapier op het deeg en vul het met bakbonen en bak het 15 minuten. Na 15 minuten verwijder de bakbonen en bak het weer 15 minuten.
  8. Haal de vorm uit de oven en laat het goed afkoelen.
  9. Voor de ganache verwarm een pan met een laag water en leg daarop een hittebestendige kom op.
  10. Hak de chocolade in kleine stukken en leg die in de kom. Voeg daarbij de slagroom.
  11. Blijf tussendoor roeren tot de chocolade gesmolten is. Haal de kom van het vuur af en roer de vanille extract erbij.
  12. Giet de chocolade in de vorm en zet het in de koelkast voor ongeveer 2 uur of langer.
  13. Decoreer met raffaello en geroosterde hazelnoten.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment