Een feestelijke hazelnootrol met een vulling van frambozenroom die het zeker goed zal doen bij je gasten. Maak deze heerlijk rol en geniet ervan.
Ingrediënten
Voor de biscuitdeeg
- 4 grote eieren
- 120 g suiker
- 1 tl vanille extract
- 40 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 130 geroosterde hazelnoten en fijngemalen
Voor de frambozenroom
- 450 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el poedersuiker
- 1 zakje klopt fix
- 480 g frambozen
Voor de garnering
- 300 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
- Verse frambozen
- Pure chocolade
Bakplaat 30 x 40 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Vet een bakblik en bekleed dit met bakpapier en vet dit ook in.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Klop de eieren, suiker en de vanille extract luchtig.
- Meng met een spatel voorzichtig de bloem, bakpoeder door het eimengsel. En schep als laatste voorzichtig de hazelnoten erdoor.
- Giet en verdeel het beslag in de bakblik en zet dit in de oven voor 15 minuten of totdat de bovenkant lichtbruin is.
- Stort de cake op een theedoek bestrooid met suiker en rol het op. Laat de cake 5 minuten afkoelen en rol het weer uit.
- Klop de slagroom met de poedersuiker, vanillesuiker en de klop fix tot stijve pieken.
- Prak de frambozen licht aan maar houd enkele apart voor de garnering, en schep deze bij de slagroom.
- Smeer de room over de cake en rol hem weer op en zet hem voor 1 a 2 uur in de koelkast.
- Garneer met toefjes slagroom, verse frambozen.
- Schraap met een mes over een blok chocolade en verdeel dit over hazelnootrol.
- Strooi er poedersuiker over en serveer.

