Hazelnootrol met frambozenroom

Een feestelijke hazelnootrol met een vulling van frambozenroom die het zeker goed zal doen bij je gasten. Maak deze heerlijk rol en geniet ervan.

 

Ingrediënten

Voor de biscuitdeeg

  • 4 grote eieren
  • 120 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 40 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 130 geroosterde hazelnoten en fijngemalen

 

Voor de frambozenroom

  • 450 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el poedersuiker
  • 1 zakje klopt fix
  • 480 g frambozen

Voor de garnering

  • 300 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • Verse frambozen
  • Pure chocolade

Bakplaat 30 x 40 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Vet een bakblik en bekleed dit met bakpapier en vet dit ook in.
  3. Hak de hazelnoten fijn.
  4. Klop de eieren, suiker en de vanille extract luchtig.
  5. Meng met een spatel voorzichtig de bloem, bakpoeder door het eimengsel. En schep als laatste voorzichtig de hazelnoten erdoor.
  6. Giet en verdeel het beslag in de bakblik en zet dit in de oven voor 15 minuten of totdat de bovenkant lichtbruin is.
  7. Stort de cake op een theedoek bestrooid met suiker en rol het op. Laat de cake 5 minuten afkoelen en rol het weer uit.
  8. Klop de slagroom met de poedersuiker, vanillesuiker en de klop fix tot stijve pieken.
  9. Prak de frambozen licht aan maar houd enkele apart voor de garnering, en schep deze bij de slagroom.
  10. Smeer de room over de cake en rol hem weer op en zet hem voor 1 a 2 uur in de koelkast.
  11. Garneer met toefjes slagroom, verse frambozen.
  12. Schraap met een mes over een blok chocolade en verdeel dit over hazelnootrol.
  13. Strooi er poedersuiker over en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten