Hummus

Hummus, een heerlijke dip die je makkelijk zelf kunt maken i.p.v. naar de supermarkt te gaan. Het is niet moeilijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Probeer het en je wilt nooit meer anders. 

Ingrediënten 

  • 750 g kikkererwten 
  • 1 knoflookteen 
  • 3 el tahini pasta
  • 1 tl komijnpoeder 
  • 3 el citroensap  
  • 3 – 4 el vocht van de kikkererwten  
  • Olijfolie, hoeveelheid naar smaak 
  • 1 pot (240 g) calamata olijven  

Bereiding 

  1. Zeef de kikkererwten en vang het vocht op.
  2. Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met de knoflook, tahini pasta, citroensap en pureer dit 20 seconden of totdat het een gladde zachte puree wordt. 
  3. Voeg het vocht van de kikkererwten, wat je bewaard hebt, samen met de komijn en het zout erbij. En pureer nog even kort. 
  4. Schep de hummus op een bord en giet de olijfolie er bovenop. Garneer de olijven naar eigen wens. Strooi de kopijmoeder over de hummus. Voor serveer tip zie de foto.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten