Kabeljauw met paprikasalsa

Een heerlijk zomers gerecht wat ook niet veel tijd vergt. Ook te combineren met vis naar je eigen smaak.

 

Ingrediënten

  • 2 kabeljauw moten
  • 1 klein uitje of sjalotje
  • 1 geroosterde rode paprika
  • 1 geroosterde gele paprika
  • 1 el kapertjes
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 ½ el provençaalse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el peterselie fijn gehakt
  • ½ oregano
  • ½ peper 
  • Zout naar smaak  

Bereiding 

  1. Hak zowel de rode als de gele paprika’s in fijne blokjes. Je kunt de geroosterde paprika kant en klaar kopen in de supermarkt of eventueel zelf roosteren in de oven. Hak het uitje ook fijn ter grootte van de paprika’s. 
  2. Hak het knoflookteentje fijn.
  3. Verwarm in een kleine koekenpan de olie en voeg het uitje met de paprika en knoflook toe en bak dit 5 minuten aan. Zet het vuur uit en voeg de kappertjes, peterselie, citroensap, peper en zout toe en meng dit goed door elkaar. 
  4. Strooi de provençaalse kruiden, peper en zout aan beiden kanten van de kabeljauw en bak het in 3 eetlepels olijfolie aan beiden kanten voor ongeveer 2 minuten.
  5. Verdeel de paprika salsa in het midden van het bord en leg de kabeljauw erboven op. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten