Kaneel kruimel cake

Kaneel wordt in vele baksel gebruikt met andere specerijen, maar het staat nu in de schijnwerpers, en je hele huis gaat er zo van geuren. Dit is een lekkere kaneel kruimel cake, een absoluut favoriet bij de koffie of thee, en perfect om mee te ontbijten.

Ingrediënten

  • 90 g boter
  • 100 g witte suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 170 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 100 g zure room
  • 1 el lichtbruine suiker
  • 1 ½ tl kaneelpoeder

Voor de kruimel laag

  • 120 g bloem
  • 85 g lichtbruine suiker
  • 3 tl kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 70 g boter

Cakevorm 23 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Vet of bekleed de cakevorm.
  3. Mix de boter met de suiker glad en voeg daarbij een voor een de eieren met de vanille.
  4. Meng de bloem met de bakpoeder, baksoda en mix dit verder bij het natte mengsel.
  5. Voeg de zure room erbij en mix dit nog kort door.
  6. Meng de lichtbruine suiker met het kaneel in een kleine kom.
  7. Schep een eerste laag in het de cake vorm en strooi er een eerste laag kaneel met suiker over.
  8. Dan weer een laag van het beslag en een laag kaneel met suiker.
  9. Voor de kruimel laag, meng in een schone kom de bloem, suiker, kaneel, zout roer dit goed door en voeg dan de boter. Verkruimel het met je vinger tot je grove kruimels krijgt.
  10. Verdeel de kruimels over het beslag en bak de cake 45/50 minuten.
  11. Prik tussen door met een saté prikker om te checken of de cake gaar is.
  12. Haal de cake uit de oven en laat het goed afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment