Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes, onweerstaanbaar lekker……. Deze fluffy zoete broodjes moet je toch eens maken. Probeer ze en je wil nooit meer anders. Ik ben een grote fan van kaneel, dus bij mij gaat er aardig wat doorheen. Wil je ze minder zoet en minder kaneel dan pas je gewoon de vulling aan.

 

Ingrediënten

  • 50 ml lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gist
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • 60 ml melk
  • 30 g suiker
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 285 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 90 g boter (gesmolten en afgekoeld)
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 3 el kaneel

bakvorm vierkant 22,5×22,5 cm

Bereiding

  1. Giet het water, 1 tl suiker en de gist in een kom en laat dit 10 minuten staan.
  2. In een schone kom voeg je het ei, suiker, boter, melk, en de zonnebloemolie. Giet het gistmengsel erbij en roer met een garde goed door elkaar.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven de kom met het natte mengsel en spatel dit door elkaar. Je kunt hiervoor ook een mixer
  4. Zet het deeg in een ruime kom met plasticfolie erover, op een warme plek en laat 1 ½ uur rijzen.
  5. Meng ondertussen de gesmolten boter met de basterdsuiker en kaneel.
  6. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant en smeer de vulling over het hele deeg.
  7. Rol het deeg strak op en snijdt het in 7 stuks.
  8. Beboter een bakvorm en zet ze recht op naast elkaar, maar laat er wel wat ruimte tussen zitten. Bedek de bakvorm met plasticfolie en laat ze nog 1 uur rijzen.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 180ºC.
  10. Bak ze 25 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn aan de bovenkant.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten