Kefta in tomatensaus

Kefta of kafta je kan het op zoveel verschillende manieren bereiden, in een pita broodje, met couscous of met rijst en nog veel meer, maar voor vandaag kies ga ik voor een geurige Arabische tomatensausje waarin de kefta verder is gaan garen nadat ze aan beiden kanten zijn gegrild. Ik heb er een heerlijk bulgur met pompoen bij geserveerd, recept hiervan is onderweg.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui (133 g) geraspt
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl komijn poeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/2 tl zout
  • snufje peper
  • 1 el peterselie fijngehakt verse of gedroogd

Voor de tomatensaus

  • 1 ui (130 g) fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt of geraspt
  • 410 g tomatenblokjes uit blik
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper
  • 100 ml water
  • 1 el peterselie fijngehakt

Bereiding

  1. Meng het gehakt met alle ingrediënten en maak er 11 ovale worstjes van met je handen en zet ze op een bord in de koelkast.
  2. Voor de tomatensaus verwarm een ruime hapjes pan met olie en bak de ui glazig aan.
  3. Voeg de knoflook in de pan en bak dit nog kort aan.
  4. Giet de tomaten in de pan en maak het op smaak met de paprika, gember en korianderpoeder.
  5. Maak de saus op smaak met zout en peper en giet het water erbij.
  6. Laat de saus koken met het deksel op de pan voor 20/30 minuten, blijf tussendoor roeren.
  7. Haal de deksel van de pan eraf en laat de saus iets indikken.
  8. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril de kefta aan beiden aan, ze hoeven niet hellemaal gaar van binnen want ze gaan in de tomatensaus verder garen.
  9. Leg de kefta in de pan en laat ze nog 10 minuten op laag vuur koken.
  10. Strooi er verse peterselie over en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten