Amandel en kersen gaan heel goed samen. dat proef je ook in deze taart. Ik weet zeker dat dat deze taart in de smaak zal vallen.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 166 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- zakje vanillesuiker
- 55 g suiker
- 80 g zachte boter
- 1 ei
Voor de vulling
- 500 g kersen (vers of diepvries)
- 2 eidooiers
- 60 g suiker
- 16 g maïzena
- 30 g amandelpoeder
- 3 el slagroom
Taartvorm met losse bodem (24 cm
Bereiding
- Zeef de bloem met de bakpoeder en een snufje zout in een kom, voeg daarbij de suiker en meng dit door.
- Meng met je vingertoppen de boter door de bloem tot een kruimelige massa.
- Meng een opgeklopt ei bij het deeg en kneedt dit tot een bol. Druk het deeg plat en zet weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Bekleedt een bakvorm met het deeg. Prik gaten met een vork op de bodem en bak dit 10 á 15 minuten blind.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat het goed afkoelen.
- Verdeel de kersen op taartbodem.
- Klop de eieren met de suiker tot het licht van kleur wordt en meng de room, amandelpoeder en de maïzena erbij en giet dit over de kersen.
- Bak dit 30 minuten verder in de oven.

