Kersen amandeltaart

Amandel en kersen gaan heel goed samen. dat proef je ook in deze taart. Ik weet zeker dat dat deze taart in de smaak zal vallen.

 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 166 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • zakje vanillesuiker 
  • 55 g suiker
  • 80 g zachte boter
  • 1 ei  

Voor de vulling 

  • 500 g kersen (vers of diepvries)
  • 2 eidooiers 
  • 60 g suiker
  • 16 g maïzena 
  • 30 g amandelpoeder
  • 3 el slagroom 

Taartvorm met losse bodem (24 cm

Bereiding 

  1. Zeef de bloem met de bakpoeder en een snufje zout in een kom, voeg daarbij de suiker en meng dit door.
  2. Meng met je vingertoppen de boter door de bloem tot een kruimelige massa.
  3. Meng een opgeklopt ei bij het deeg en kneedt dit tot een bol. Druk het deeg plat en zet weg in de koelkast. 
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC 
  5. Bekleedt een bakvorm met het deeg. Prik gaten met een vork op de bodem en bak dit 10 á 15 minuten blind.
  6. Haal de bakvorm uit de oven en laat het goed afkoelen.
  7. Verdeel de kersen op taartbodem.
  8. Klop de eieren met de suiker tot het licht van kleur wordt en meng de room, amandelpoeder en de maïzena erbij en giet dit over de kersen.
  9. Bak dit 30 minuten verder in de oven.   
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten