Kimchi met tofu

Een heerlijk snel stoofgerechtje met kip, kimchi en tofu. Ik ben dol op kimchi en zachte tofu. Als je beiden nog niet eerder hebt geproefd dan zou ik zeggen ren naar de Aziatische winkel en haal het in huis. Je kunt dit ook vegetarisch maken door de kip eruit te houden en groentebouillon te gebruiken i.p.v. kippenbouillon.

 

Ingrediënten

  • 2 kippendijen klein gesneden
  • 1 uitje gesnipperd
  • 1 pak zachte tofu (Aziatische winkel)
  • 250 g Kimchi (Aziatische winkel)
  • 1 ½ el hot peper flakes  (Gochugaru) (Aziatische winkel)
  • 1 el sesamolie
  • 3 ansjovis
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 g gember geraspt
  • 1 uitje gesnipperd
  • 2 lente uitjes 
  • 200 ml kippenbouillon 

Bereiding 

  1. Bak in een pan het uitje, hot peper flakes, knoflook, gember, ansjovis voor ongeveer 10 minuten aan totdat de ansjovis gesmolten is.
  2. Voeg de kip in de pan en bak dit 2 minuten aan.
  3. Voeg de kimchi, sesamolie en de runderbouillon erbij in de pan en voeg zout naar smaak toe en laat dit ongeveer 4 minuten koken.  
  4. Snijd de tofu in grote stuken en voeg deze in de pan erbij. Roer niet te veel in de pan zodat de tofu niet stuk gaat.
  5. Strooi als laatste het groen van de lente-ui erover.
  6. Serveer met jasmijnrijst. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten