kip gyros bowl met rijst

Een smaakvol bowl met veel lekkers is dit heerlijke kip gyros, er zit zoveel smaak in de kipmarinade. Als je de tijd hebt marineer de kip zo lang mogelijk, het liefst een nacht ervoor. Ik heb het met rijst gereserveerd maar ook zeker lekker met gebakken aardappels of quinoa.

Ingrediënten

Voor de kipmarinade

  • 700 g kippendijen
  • 1 ½ tl paprika poeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl kurkuma poeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ½ el peterselie
  • 2 el citroensap
  • 2 el yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout

Voor het witte saus

  • 3 el zure room
  • 1 ½ el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl azijn
  • ¼ tl suiker
  • Zout naar smaak
  • ½ tl gedroogd peterselie

Voor de gele rijst

  • ½ tl zout
  • ¼ tl kurkuma
  • 175 g basmatirijst

Extra garnering

  • IJsbergsla
  • Rodekool +2 el citroensap
  • Rode ui
  • Tomaat
  • Komkommer

Bereiding

  1. Meng voor de kip marinade alle ingrediënten en zet het in de koelkast voor 2 uur of langer.
  2. Snijdt de rodekool in dunne reepjes en maak het aan met citroen en laat dit staan.
  3. Meng voor de witte saus alle ingrediënten en zet dit ook in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180
  5. Verdeel de kip op een ruime ovenschaal en zet het in de oven voor 40 minuten. Keer tussendoor de kip.
  6. Kook de rijst zoals aan gegeven op de verpakking met zout en kurkuma.
  7. Haal de kip uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
  8. Snijdt de kip in repen.
  9. Verdeel de rijst half in een kom, en over de andere helft de sla, rode kool, ui, tomaat en komkommer.
  10. Leg de reepjes kip op de rijst.
  11. Giet naar hoeveelheid van de witte saus, sriracha en jalapenos.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten