Kip handi

Kip Handi, een heerlijk gerecht met specerijen en vol van smaak. Echt genieten…

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen in stukjes
  • 6 el zonnebloem olie
  • 1 ui in dunne halve maantjes
  • 4 kleine tomaten in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 13 g verse gember geraspt
  • 1 klein groen pepertje gesnipperd
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 ½ tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1 ½ tl koriander zaad 
  • 3 el yoghurt
  • 1 ½ el fenegriek blaadjes bij (Aziatische winkel verkrijgbaar)
  • 1 tl geram masala   

Bereiding

  1. Stamp in een vijzel het korinaderzaad kort kant aan zodat de zaadjes licht gebroken worden. Zet dit even aan de kant.
  2. Doe olie in de pan en bak de uien goudbruin. Haal de uien uit de pan en zet ze op een bord.
  3. Bak in dezelfde pan de knoflook kort aan en voeg de tomaten toe met de komijnzaad en roer dit goed door.
  4. Voeg de gember, en het groene pepertje toe en blijf roeren in de pan.
  5. Voeg het zout met chilipoeder en kurkuma toe en roer in de pan. 
  6. Voeg het korianderzaad en de gebakken uien toe en roer goed door.
  7. Voeg de kip in de pan toe en roer door. Giet 50 ml water erbij, zet de deksel op de pan en laat dit koken voor ongeveer 10 minuten.
  8. Voeg de yoghurt, geram masala in de pan met de fenegriek en roer nog even door.
  9. Kook dit nog 7 minuten en serveer met basmatirijst  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

2 Comments

  1. Looks really interesting! 🙂

  2. Hi Paulami, it is very tasty.