Kip Handi, een heerlijk gerecht met specerijen en vol van smaak. Echt genieten…
Ingrediënten
- 600 g kippendijen in stukjes
- 6 el zonnebloem olie
- 1 ui in dunne halve maantjes
- 4 kleine tomaten in kleine blokjes
- 1 teentje knoflook geraspt
- 13 g verse gember geraspt
- 1 klein groen pepertje gesnipperd
- 1 tl komijnzaad
- 1 ½ tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl zout
- 1 ½ tl koriander zaad
- 3 el yoghurt
- 1 ½ el fenegriek blaadjes bij (Aziatische winkel verkrijgbaar)
- 1 tl geram masala
Bereiding
- Stamp in een vijzel het korinaderzaad kort kant aan zodat de zaadjes licht gebroken worden. Zet dit even aan de kant.
- Doe olie in de pan en bak de uien goudbruin. Haal de uien uit de pan en zet ze op een bord.
- Bak in dezelfde pan de knoflook kort aan en voeg de tomaten toe met de komijnzaad en roer dit goed door.
- Voeg de gember, en het groene pepertje toe en blijf roeren in de pan.
- Voeg het zout met chilipoeder en kurkuma toe en roer in de pan.
- Voeg het korianderzaad en de gebakken uien toe en roer goed door.
- Voeg de kip in de pan toe en roer door. Giet 50 ml water erbij, zet de deksel op de pan en laat dit koken voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg de yoghurt, geram masala in de pan met de fenegriek en roer nog even door.
- Kook dit nog 7 minuten en serveer met basmatirijst


Looks really interesting! 🙂
Hi Paulami, it is very tasty.