Kip in tomaten en chilisaus

Simpel, lekker en snel klaar een gerecht waarbij de kip gestoofd wordt in een tomatensaus met een hot en sweet chili saus. Ben je niet zo dol op kip dan zou je het kunnen vervangen met reuze garnalen of tofu bijvoorbeeld. Dit wordt ongetwijfeld een hit bij jou thuis. Mocht de saus te heet vinden dan kan je natuurlijk een milde chili saus nemen

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen of kipfilet in kleine blokjes
  • 1 ½ tl kurkumapoeder
  • 1 el citroensap
  • ½ tl witte peper
  • 3 el zonnebloem olie
  • 4 sjalotjes of kleine ui
  • 8 g verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el curry blaadjes (optioneel bij de Aziatische winkel)
  • 2 verse tomaten (235 g)
  • 3/4 el sweet chilisaus (ABC)
  • 100 ml water

Bereiding

  1. Meng in een kom de kip met de kurkuma, citroensap en witte peper en laat dit het liefst 1 uur staan.
  2. Verwarm een ruime pan met olie en doe daarbij de kardemom, kruidnagel en laat dit 1 minuut op laag vuur koken
  3. Voeg de sjalotjes erbij met en kook dit glazig aan.
  4. Rasp de gember en de knoflook en voeg dit in de pan samen met de curryblaadjes roer alles goed door.
  5. Snijdt de tomaten in kleine blokjes en schep dit ook in de pan met het water blijf tussendoor roeren.
  6. Laat dit op middelhoog vuur koken totdat de tomaten zacht zijn.
  7. Bak de kip goudbruin in een andere koekenpan met 2 el neutrale olie.
  8. Voeg de chilisaus samen met de kip bij de tomatensaus en laat het nog 20 minuten koken met de deksel op de pan.
  9. Proef tussendoor, indien nodig voeg nog extra zout.
  10. Serveer het met rijst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment