Kip Jalfrezi

Maak je eigen takeaway door het lekkerder en verser te bereiden. Dit ontzettend lekkere kip Jalfrezi is zeker niet moeilijk te maken. Je hoeft alleen je ingrediënten in huis te halen en dit recept te volgen. Je kan eventueel ook de kip vervangen door reuze garnalen, net zo lekker.

Ingrediënten

  • 1  ui 150 gr
  • 2 tomaten 300 gr
  • Zonnebloem olie
  • 1 groene paprika in grove blokken
  • 1 rode paprika grove stukken gesneden
  • 1 ui in grove stuken gesneden
  • 1 grote tomaat in vier gesneden
  • 375 gr kipfilet in blokjes
  • 2 tenen knoflook gehakt of geraspt
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl zout
  • Snufje peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el yoghurt (magere yoghurt)

Bereiding

  1. Snijd de tomaten en ui in grove stuken en pureer het zet dit aan de kant.
  2. Verwarm een pan met olie en bak de tomaat, paprika en ui op hoog vuur 1 minuut zodat het een beetje een rokerige geur krijgt en haal het uit de pan.
  3. In hetzelfde pan giet olie en bak de kip aan met de gember en knoflook
  4. Voeg de zout, peper, komijnpoeder, korianderpoeder en de tomatenpuree roer dit goed door en laat dit 1 minuut koken.
  5. Voeg de yoghurt erbij en de gepureerde saus van tomaat en ui, roer dit goed door en laat dit 25 minuten koken tot de saus is ingedikt met het deksel op de pan.
  6. Voeg de paprika’s en ui in de pan en laat dit nog 5 minuten koken.
  7. Serveer het gerecht met rijst of met naanbrood of beiden.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten