Kip Kiev

Homemade kip Kiev, niet te weerstaan dit heerlijke gevulde stukje kip met boter, knoflook en peterselie. Een echte klassieker die ook in veel restaurants wordt geserveerd.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 90 g panko of broodkruim
  • 80 g bloem
  • 3 eieren
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zonnebloemolie

Voor de kruidenboter

  • 80 g boter op kamertemperatuur
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • Handvol peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Voor de kruidenboter; mix in een minimixer de ingrediënten tot puree, rol dit op in plastic folie als een worstje en zet dit in de koelkast.
  3. Snijdt het loshangende stukje van de kipfilet eraf, leg een plastic folie erop en sla het plat met een vleeshamer of een koekenpan. Sla ook de kipfilet plat.
  4. Haal de kruidenboter uit de koelkast en snijdt het in tweeën in de lengte, leg de boter in het midden op de kipfilet en leg het losse stukje filet bovenop de boter. Rol dan de filet op. Zorg dat de kruidenboter goed bedekt is.
  5. Klop de eieren in een schaal. Zet de bloem en de broodkruim klaar in aparte schalen.
  6. Wentel nu de kipfilet eerst door de bloem, dan door de eieren en dan door de broodkruim. Wentel de filet nog een keer door het ei en de broodkruim.
  7. Giet een scheut olie in een koekenpan en bak de filet aan alle kanten goud bruin.
  8. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in de oven nog 15 minuten.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

2 Comments

  1. Jannie Feenstra

    Een heerlijk gerecht! En makkelijk te maken…

  2. Leuk te horen Jannie dat het gesmaakt heeft.
    Sorry voor mijn late reactie, ik had een kleine technische probleempje.