Kip Madras

Als je een curry fan bent dan zal deze lekkere snelle curry zeker in de smaak vallen en het staat zo  op tafel en dat kan met dit heerlijke kip madras. Maak het zo pittig als jij wil door er meer of minder pepers toe te voegen. Serveer het met rijst of paratha, of met beiden.

 

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen
  • 1 middel grote ui
  • 1 rode peper
  • 2 grote tenen knoflook
  • 30 g el verse gember
  • 5 el zonnebloemolie
  • 4 kardemompeulen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl zout of naar eigen smaak
  • 1 blik tomaatblokjes  (400 g)
  • Handvol verse koriander

Bereiding

  1. Pureer in een mini keuken machine de ui, rode peper, knoflook en gember fijn.
  2. Giet de olie in een pan en voeg de kardemompeulen en laat ze 1 minuut op laag vuur aanbakken.
  3. Voeg de fijngemalen ui mengsel en bak dit 2 minuten aan.
  4. Voeg de chilipoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en de kurkuma bij en roer het goed door.
  5. Snijd de kippendijen in vier stukken en voeg het in de pan met de zout en peper en bak dit 2 minuten aan.
  6. Voeg de tomaat in de pan en roer het door en laat dit 20/25 minuten pruttelen.
  7. Strooi de koriander over het gerecht in de pan en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten