Kip mango curry

Ik was al enige tijd nieuwsgierig naar de sausen van Callowfit en het leuke is dat ik er drie mag uitproberen. Vorige week heb ik deze 3 heerlijke sauzen mogen ontvangen van Dline, Mango curry, Peri Peri en Salted Caramel. En aangezien ik een curry lover ben, was de keuze snel gemaakt om te beginnen met een kip mango curry te maken met als basis de mango curry saus. Ga je voor vegetarisch marineer i.p.v. de kip de tofu. De saus zit vol smaak en is suiker en vetvrij. Verder hoef je er geen extra kruiden aan toe te voegen want de smaak zit allemaal al in de saus. Voor iedereen die op de kilootjes let en toch snel een lekkere maaltijd op tafel wil zetten raad ik je zeker aan om de sausen eens te gaan proberen.

Ingrediënten

  • 420 g kipfilet in reepjes
  • 5 el mango curry saus
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui 150 g
  • 30 g verse gember geraspt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • Halve gele paprika
  • Halve rode paprika
  • 180 g verse mango
  • 150 ml kokosmelk
  • 60 ml water
  • 200 g Jasmijn bruine rijst
  • ½ tl zout
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Meng de kipfilet met de mango curry saus en laat dit even als je de tijd hebt marineren
  2. Verwarm een koekenpan met de kokosolie en bak de ui glazig aan.
  3. Voeg de gember en knoflook toe en roer het goed door.
  4. Voeg de kip in de pan en laat dit aanbakken.
  5. Snijd de beiden paprika’s in kleine blokjes en doe deze ook bij de kip in de pan.
  6. Pureer de mango en giet dit in de pan samen met de kokosmelk, roer het goed door.
  7. Zet de deksel op de pan en laat dit 25/30 minuten koken.
  8. Kook ondertussen de rijst volgens verpakking.
  9. Giet het water bij de kip en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Laat het nog 10 minuten koken.
  10. Serveer het met Jasmijn of zilvervliesrijst voor een gezonde maaltijd.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment