Kip mango salade met dressing

Fris, licht en ongelooflijk lekker en het staat zo op tafel. Serveer bij dit heerlijke kip mango salade er een stokbroodje bij met aioli of tappende en genieten maar.

 

Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet of 2 kleine
  • 2 little gem sla of ander soort sla
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • knoflookpoeder
  • 1 ½ el Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 grote rode uit
  • Handvol cherrytomaatjes
  • Handvol koriander of peterselie
  • Pecannoten

Voor de dressing

  • 200 ml olijfolie
  • 2 ½ el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • Snufje peper
  • ½ tl zout

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet overlangs zo heb je 2 filets. Maak de kip op smaak met peper en zout.
  2. Besprenkel de kip nog met knoflookpoeder en Italiaanse kruiden aan beiden kanten.
  3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de kipfilets aan beiden goudbruin.
  4. Zet de filets op een bord en laat ze afkoelen.
  5. Was de little gem goed en droog het goed af en snijd de sla in stukken en leg het op een ruime schaal.
  6. Snijd de mango in blokjes en leg deze aan de zijkant van de schaal doe dit ook met de avocado.
  7. Was de cherrytomaatjes en snijd ze door de helft en leg ze ook aan de zijkant van de schaal
  8. Snijd de ui in halve ringen en leg deze ook aan de zijkant van de schaal.
  9. Snijd de kipfilet in repen en leg dit aan de zijkant van de schaal
  10. Rooster de pecannoten kort aan en laat ze afkoelen. Hak ze grof.
  11. Snijd de koriander grof en leg het in het midden van het bord strooi daarover de pecannoten.
  12. Voor de dressing giet in een kleine kom de appelazijn, mosterd, honing, peper en zout en roer dit goed door. Giet langzaam de olijfolie bij en blijf met een garde roeren, tijdens het roeren zal de dressing dikker worden.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten