Kip met gember

Ben jij ook grote liefhebber van verse gember dan zou ik je dit gerecht zeer aanraden. Dit gerecht vergt weinig tijd en je zet snel iets heerlijks op tafel.

 

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 600 g kippendijen
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 ½ el gember geraspt
  • Snufje peper
  • ½ tl zout
  • 1 ½ el citroensap

 

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • tomaten in blokjes
  • 3 el yoghurt
  • 1 kleine groene peper
  • 1 tl chilipeper poeder
  • 1 tl geram masala (optioneel)
  • 55 g verse gember julienne gesneden
  • zout naar smaak
  • verse koriander (optioneel)

 

Bereiding

  1. Snijdt de kippendijen in kleine stukken en zet dit in een kom.
  2. Voeg bij de kip de knoflook, peper, gember, zout en het citroensap en meng het goed door elkaar. Laat dit 30 minuten marineren of langer.
  3. Giet een scheut olie in een pan en bak de kip goudbruin aan.
  4. Voeg de uien, gember, tomaat yoghurt, chilipoeder en de groene peper en roer goed door. Laat dit 25 minuten koken met het deksel op de pan.
  5. Serveer met basmatirijst of noedels en garneer met koriander.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten