Kip met kidneybonen schotel

Dit heerlijke voedzame gerecht moet je een keer gemaakt hebben. Een absolute aanrader voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 kipfilet in blokjes
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 400 g passata (tomatensaus)
  • 1 el oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el sriracha chili saus (groene dop) verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 200 ml water
  • ½ tl zout of naar smaak
  • Snufje peper
  • 1 blik (420 g) kidneybonen
  • 1 blikje (150 g) mais

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan met olie en bak de kip 1 minuut aan. Zet de kip over op een bord.
  2. Bak in hetzelfde pan met een scheut olie de uien glazig aan.
  3. Voeg de knoflook, de groene en rode paprika bij de uien en bak dit verder 2 minuten aan.
  4. Giet de pasata in de pan.
  5. Los de kippenbouillon in water.
  6. Voeg de oregano, basilicum, knoflookpoeder, sriracha, kippenbouillon, peper en zout in de pan en roer het door.
  7. Spoel de kidneybonen en giet ze in de pan en laat dit koken op middelhoog vuur voor 30 minuten.
  8. Giet de mais erbij en laat het nog 10 minuten koken.
  9. Serveer het gerecht met rijst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten