Dit heerlijke voedzame gerecht moet je een keer gemaakt hebben. Een absolute aanrader voor een doordeweekse dag.
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 2 kipfilet in blokjes
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui fijngehakt
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1 groene paprika in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 400 g passata (tomatensaus)
- 1 el oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el sriracha chili saus (groene dop) verkrijgbaar bij Albert Heijn
- 1 tablet kippenbouillon
- 200 ml water
- ½ tl zout of naar smaak
- Snufje peper
- 1 blik (420 g) kidneybonen
- 1 blikje (150 g) mais
Bereiding
- Verhit een koekenpan met olie en bak de kip 1 minuut aan. Zet de kip over op een bord.
- Bak in hetzelfde pan met een scheut olie de uien glazig aan.
- Voeg de knoflook, de groene en rode paprika bij de uien en bak dit verder 2 minuten aan.
- Giet de pasata in de pan.
- Los de kippenbouillon in water.
- Voeg de oregano, basilicum, knoflookpoeder, sriracha, kippenbouillon, peper en zout in de pan en roer het door.
- Spoel de kidneybonen en giet ze in de pan en laat dit koken op middelhoog vuur voor 30 minuten.
- Giet de mais erbij en laat het nog 10 minuten koken.
- Serveer het gerecht met rijst.

