Kip rendang

Chicken rendang is een zeer uniek, geurig gerecht met ongelofelijke smaken. Je kunt het met zowel kip als rundvlees bereiden. Voor mij alweer een poos geleden dat ik het gemaakt heb en vandaag was het zo ver.

 

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen in stukken
  • 50 g gedroogde kokos
  • 10 gedroogde rode pepers (Aziatische winkel)
  • 80 g sjalotjes in stukken
  • 3-4 citroengras in kleine stukken
  • 40 galangal in stukken snijden
  • 4 tenen knoflook (10 gram
  • 25 g gember in stukken snijden
  • 1 steranijs
  • 3 kardemom peulen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagel
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 citroengras (maak hier een knoop in)
  • 4-5 limoenblad
  • 13 g palmsuiker of naar eigen smaak
  • 1 ½ tl tamarinde (optioneel)
  • 150 ml water
  • 1 tl zout

Bereiding

  1. Rooster de kokos goudbruin in een koekenpan en laat het afkoelen.
  2. Verwijder de zaadjes van de pepers en zet in een bakje met kokend water voor 10 minuten.
  3. Doe de pepers, sjalotjes, citroengras, galangal, gember, en 50 ml water in een foodprocessor en maal dit mooi glad tot een pasta.
  4. Verwarm een ruime pan met olie, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel en laat dit 3 minuten warm worden met tussendoor roeren.
  5. Voeg de pasta in de pan met het zout en laat dit nog 2 minuten koken.
  6. Giet de kokosmelk in de pan en laat dit 5 minuten koken.
  7. Voeg de kip erbij en de limoenblaadjes met de citroengras en laat dit 20 minuten koken met de deksel op de pan.
  8. Gebruik een vijzel of eventueel een foodprocessor om de kokos glad te malen.
  9. Schep de kokos in de pan met de tamarinde, water en palmsuiker roer alles goed door. Laat het zonder deksel koken tot de vocht is ingekookt.
  10. Proef tussendoor als het te heet is voeg nog wat palmsuiker erbij en eventueel extra zout naar smaak.
  11. Serveer het met Jasmijn rijst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment