Kip schnitzel

Kip schnitzel is een populair gerecht bij velen. En je kan het naar eigen smaak aanpassen. Zeker aan te raden voor een door de weekse dag als je weinig tijd hebt.

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 50 gram panko
  • 1 el bloem
  • 1 ½ el Italiaanse kruiden
  • 1 tl citroen rasp
  • 30 g grana padano geraspt
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 eidooier  

Bereiding 

  1. Leg een stuk huishoudfolie op je werkbank, leg de kipfilet op de folie en weer een stuk folie op de kip en sla met een vleeshamer of met een koekenpan plat.
  2. Doe de panko in een schaal en voeg daarbij de Italiaanse kruiden, citroenrasp en grana padano en meng dit door elkaar.
  3. In een kleine kom doe je de eigeel met de mosterd en meng dit door elkaar.
  4. Besmeer de kipfilet eerst aan de ene kant met het ei mosterd mengsel en leg de besmeerde kant op de panko en besmeer dan de andere kant met het ei mosterd mengsel en keer het weer om in de panko.
  5. Bak de kipschnitzels in een kleine scheut olie kort aan totdat het kostje goudbruin wordt en serveer. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten