Kip shoarma

Wie kent de Shoarma nou niet…….iedereen toch. Vaak wordt de Shoarma in een pitabroodje aangeboden. Zelf ben ik meer een fan van Libanees flatbread en tegenwoordig is dit brood ook in veel supermarkten te verkrijgen. Mocht je de tijd hebben, marineer de kip een avond van tevoren en je hoeft het alleen de volgende dag in de oven te zetten. Makkelijk toch!

 

Ingrediënten

  • 550 g kippendijen
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • ½ tl witte peper
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 tl zout
  • 1 ½ el citroensap
  • 1 pak Libanees flatbread (Arabic bread)
  • knoflooksaus

Garnering

  • ijsbergsla
  • komkommer
  • tomaat
  • rode ui

Bereiding

  1. Snijdt de ui in vier stukken en doe deze in een minimixer samen met de knoflook, peterselie, olie en maal dit fijn.
  2. Doe de kippendijen in een kom en voeg daarbij het mengsel van ui, peterselie en knoflook. Voeg hierbij de komijn, koriander, kurkumapoeder, witte peper en citroensap. Meng dit goed door elkaar en zet het in de koelkast voor minstens een uur of langer.
  3. Zet de oven op de grilstand.
  4. Verdeel de kip op een rooster en zet het in de oven. Gril de kippendijen aan ieder kant voor ongeveer 15 minuten.
  5. Snijdt de kippendijen in repen.
  6. Leg de ijsbergsla op het brood, komkommer, tomaat, uien en de kip.
  7. Verdeel de knoflooksaus bovenop de kip en rol het brood op.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten