Kip stoofpotje in harissa saus met pilav

Een lekker verwarmend geurige stoofpotje van kip met harissa saus en pilav een zeer comfort food als je het mij vraagt. Je hele huis gaat ernaar ruiken en misschien ook wel bij de beuren. Je kan dit uiteraard ook met alleen rijst, bulgur of quinoa serveren.

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 500 g kippendijen in kleine stukjes
  • 1 blik tomaten
  • 4 el harissa
  • 2 tenen knoflook

Voor de pilav

  • 20 g boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 40 g vermicelli
  • 180 g basmatirijst
  • 350 g heet water
  • 2 kippenbouillon blokje

Bereiding

  1. Pureer de tomaat, knoflook en de harissa.
  2. Verwarm een pan met olie en bak de ui glazig aan.
  3. Voeg de kip erbij met de komijn, korander poederen, zout en peper bak dit even aan.
  4. Giet de harissa saus bij de kip en roer het goed door. Zet een deksel op de pan en laat dit 25/30 minuten tot de saus iets dikker wordt.
  5. Voor de pilav, verwarm een pan met de boter en olie.
  6. Bak de vermicelli goudbruin aan, maar laat het niet verbranden.
  7. Voeg de rijst erbij en bak dit nog 3 minuten aan
  8. Meng het bouillonblokje met water en giet dit bij de rijst. Laat dit met de deksel op de pan op laag vuur koken tot het water verdampt.
  9. Zet het vuur uit en laat dit nog 5 minuten staan.
  10. Serveer met een salade en geniet.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment