Kip tajine

Kip tajine

Kip tajine, één van de bekendste gerechten uit de Marokkaanse keuken en voor ons één van de lekkerste gerechten die we wekelijks op tafel zetten. Je kunt dit gerecht uiteraard ook in een hapjespan bereiden als je niet over een tajine beschikt.

Ingrediënten

  • 800 g kippendijen en of kippenpoten
  • 1 grote ui in schijfjes
  • 5 el olijfolie 
  • 1 knoflookteen geraspt
  • bosje verse koriander gehakt
  • 1 ½ tl zout
  • 1 tl peper
  • 4 draadjes saffraan (optioneel)
  • 1 ½ tl gemberpoeder
  • 1 ½ tl komijn poeder
  • 1 ½ tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 50 g groene olijven op zuur
  • 1 gekonfijte citroen in 4 gesneden (optioneel)
  • 30 ml water  

Bereiding 

  1. Voeg in de tajine olie, kip, uien, knoflook, zout, peper, gemberpoeder, saffraan, komijnpoeder, korianderpoeder en de kurkumapoeder en meng het door elkaar. Voeg het water erbij en kook dit 10 minuten met de deksel van de tajine erop op middelhoog vuur.
  2. Voeg het water bij de kip, de gekonfijte citroen en de koriander en laat dit nog 25 minuten, of totdat de kip gaar is koken. Indien nodig voeg nog zout naar smaak.
  3. Na ongeveer 25 minuten voeg je de olijven over de kip en laat dit nog 5 minuten koken. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten