Kip tandoori

Maak je eigen kip tandoori zonder pakjes of zakjes en je wil het niet anders meer. De kip marinade is ideaal om een dag van te voren te marineren zodat alle smaken goed in de kip kunnen dringen. Serveer het met heerlijke gele Basmati rijst. Maak een extra portie en bewaar het in de vriezer voor wanneer je minder zin hebt om te koken.

Ingrediënten

Voor de marinade van de kip

  • 600 kippendijen in blokjes snijden
  • 4 el neutrale yoghurt
  • 4 el chilipoeder
  • 1 1/2 tl geram masala
  • 15 g verse gember geraspt
  • 3 grote tenen knoflook geraspt geraspt
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 1/2 el citroensap
  • 1 tl zout
  • 2 el mosterdolie of zonnebloem olie

Voor de saus

  • 4 middelgrote verse tomaten in blokjes snijden
  • 1 kleine ui in blokjes snijden
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl zout
  • 1 tl geram masala
  • 2 el chilipoeder
  • 2 el yoghurt
  • Verse koriander
  • 200 g Basmati rijst
  • 1/2 tl kurkuma

Bereiding

  1. Marineer de kip in de bovenstaande ingrediënten en zet dit in de koelkast voor een uur 2, langer kan ook.
  2. Verwarm een koekenpan met olie en bak de kip goudbruin aan. Zet de kip over op een bord.
  3. Verwarm hetzelfde koekenpan met een scheut olie en bak de ui, tomaat en knoflook op middelhoog vuur totdat alles zacht wordt. Zet dit in een blender en pureer dit glad.
  4. Giet de saus in de pan, voeg hierbij de tomatenpuree, zout, geram masala, chilipoeder en laat dit op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan voor 15 minuten.
  5. Voeg de kip bij de saus met de yoghurt en laat dit nog 30 minuten koken.
  6. Proef tussendoor en maak het indien nodig nog op smaak met zout.
  7. Kook de rijst volgens verpakking en voeg daarbij de kurkuma en zout.
  8. Giet de rijst af en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten