Kip Tinga

Kip Tinga, een snel gerecht met de smokey geur van de gerookte paprika en een lekkere hitte van de chipotles. Maak het zo heet of mild als je zelf wil. Serveer erbij wat jij lekker vindt. Als je een slow cooker hebt dan is dit gerecht er ideaal voor.

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 stukjes Chipotles peppers Lamorenna (Albert Heijn verkrijgbaar)
  • 2 grote tenen knoflook fijngehakt
  • 1 1/2 tl gerookte paprika
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • Snufje peper
  • 1 pak volkoren tortilla of zachte taco’s

Voor de avocado yoghurt saus

  • 1 avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 1/2 tl citroensap
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm op laag vuur een pan met olie en voeg daarbij de tomatenblokjes, ui, chipotles, knoflook, gerookte paprika, oregano en dan de kipfilet. Meng alles goed en laat dit 35/40 minuten koken totdat de kipfilet uit elkaar begint te vallen .
  2. Haal de kipfilet uit de pan en maak het met twee vorken los.
  3. Schep de kip weer terug in de pan en maak het eventueel nog extra op smaak met zout. Laat dit nog 2 minuten koken.
  4. Voor de avocado saus, pureer in een blender de avocado, yoghurt, citroensap en de zout tot een romig massa.
  5. Serveer met eventueel met gezuurde rode ui, tomatensalsa en geroosterde mais.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten