Kipburger

Een zelfgemaakte kipburger is zo nu en dan toch het lekkerste als je even tijd hebt. En je weet precies wat er aan ingrediënten inzitten. Heb je veel tijd, dan zou ik zeggen maak de burgerbroodjes ook zelf, anders kan je natuurlijk ook de burgerbroodjes uit de supermarkt zeker gebruiken.

 

Ingrediënten

Marinade voor de kip

  • 2 kipfilet
  • 2 el zonnebloem olie
  • ½ tl mosterd
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Droge mengsel voor de kip

  • 80 g bloem
  • ½ tl chilipoeder
  • Snufje peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zout
  • 2 el maïzena

Natte mengsel voor de kip

  • 2 eieren
  • 3 el melk

Garnering

  • IJsbergsla in repen gesneden
  • Tomaat in schijven

Voor de saus

  • 5 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl uienpoeder
  • ¼ tl kerriepoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 kleine sjalotje
  • 1 el gehakt augurk

Burgerbroodjes

Bereiding

  1. Meng de olie, mosterd, chilipoeder, knoflookpoeder, peper en het zout en roer goed door elkaar.
  2. Snijdt de kipfilet door de helft en plet beide helften met een vleeshamer of koekenpan plat.
  3. Smeer de marinade over de kip en zet het in de koelkast.
  4. Meng in een schoon diep bord de bloem met de maïzena, chilipoeder, peper, knoflookpoeder en het zout en zet dit aan de kant.
  5. Kluts de eieren in een schone kom, voeg daarbij de melk en zet dit aan de kant.
  6. Zet een koekenpan met een laagje olie op hoog vuur.
  7. Haal de kip eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste weer door de bloem en leg de kip voorzichtig in de koekenpan. Bak de kip goudbruin aan beiden kanten. Doe dit ook met de overige stukken kip.
  8. Na het bakken van de kip leg je ze op een rooster.
  9. Snijdt een burgerbroodje doormidden. Smeer de saus op de onderkant van het broodje, leg er de ijsbergsla op, dan een schijf tomaat en daarbovenop de kip. Smeer saus op de bovenkant van het broodje en leg dat op de kip.
  10. Serveer bijvoorbeeld met maiskolf.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten