Kipcurry met mosterdzaad

Wil je weer eens een andere smaak geven aan je curry dan heb je het hier gevonden. Een heerlijke geurige curry met kip en mosterdzaad die je hele keuken waanzinnig laat geuren, natuurlijk ook door de overige specerijen die in het gerecht gaan. Mosterdzaad is jullie denk ik wel bekend om onder andere augurken te pekelen en nog veel meer lekkers mee te maken. Maar in curry net zo lekker.

 

Ingrediënten

  • 4 el neutrale olie of ghee
  • 1 stukje kaneel
  • 4 kardemompeulen
  • 4 kruidnagel
  • 2 tl (blanke) mosterdzaad (Aziatische winkel en Albert Heijn)
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 el verse gember geraspt
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 3 middelgrote tomaten in kleine blokjes
  • 75 ml water
  • 400 g kipfilet
  • 2 el yoghurt
  • 1 ½ el citroensap

Bereiding

  1. Verwarm een hapjespan met antiaanbaklaag met olie op laag vuur en voeg hierbij de kaneel, kardemom, kruidnagel en de mosterdzaad en laat dit kort aanbakken.
  2. Voeg de ui en bak dit glazig aan, meng de gember en knoflook erbij en kook dit weer kort door.
  3. Voeg nu de kurkuma, komijn, korianderpoeder, chilipoeder en de mosterdzaad en meng dit door.
  4. Snijdt de tomaten in kleine blokjes en voeg deze ook in de pan. \giet het water erbij en laat dit met de deksel op de pan gaarkoken. Ongeveer 25 a 30 minuten op middelhoog vuur.
  5. Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en voeg ze in de pan en ook de yoghurt. Roer het goed door en laat dit weer met deksel op de pan 25 minuten koken.
  6. Serveer met basmatirijst

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten