Kipfilet met kruiden

Een heerlijk stukje kip is makkelijk te bereiden en veelzijdig te combineren met veel bijgerechten. Zo ook dit recept.

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ tl groene Sichuan pepers grof gemalen
  • ½ tl citroenrasp
  • ½ tl peper
  • ½ tl zout  

Bereiding 

  1. Snijdt 4 inkepingen in de kipfilet. 
  2. Maak de marinade van olijfolie, rozemarijn, citroenrasp, Sichuan peper en zout en smeer dit over de kipfilet.
  3. Laat de marinade als je de tijd hebt 1 uur in de kipfilet trekken.
  4. Doe een scheut zonnebloemolie in de koekenpan en bak de filets aan beiden kanten goudbruin op middelhoog vuur. 
  5. Haal de filets uit de pan en laat ze 5 minuten rusten.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten