Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijke afwisseling zijn deze kipgehaktballetjes in een lekkere tomatensaus. Je kan natuurlijk het kipgehakt zelf maken of uit de supermarkt een pak kipgehakt halen. Serveer erbij wat jij lekker vindt. Heb je geen idee! dan zou je er de Griekse bulgur salade bij kunnen serveren.

 

Ingrediënten

  • 485 g kipgehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine uitje 90 g
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el peterselie
  • 1/8 tl chili vlokken
  • 1 tl zout
  • peper snufje

Voor de saus

  • 4 el olijfolie
  • 1 uitje fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 200 ml passata
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 50 ml heet water
  • 2 el peterselie gehakt

 

Bereiding

  1. Bak het uitje glazig aan, voeg daarbij de knoflook en bak dit 5 minuten aan.
  2. Meng het gehakt met het uienmengsel, kurkumapoeder, komijnpoeder en peterselie, de zout en peper en maak er 15/16 balletjes van.
  3. Bak de gehaktballetjes rondom licht aan en zet ze over op een bord.
  4. Giet in hetzelfde pan de olie en bak het uitje glazig aan, voeg daarbij de knoflook, tomatenpuree, peper en zout en kook dit 2 minuten aan.
  5. Voeg de passata bij het uienmengsel en kook dit nog 2 minuten aan.
  6. Meng het bouillonblokje met het water en giet dit bij de tomatensaus.
  7. Schep de kippengehaktballetjes voorzichtig bij de saus en blijf regelmatig roeren. Zet de deksel op de pan en laat dit 10 minuten op laag vuur koken.
  8. Strooi gehakt peterselie erover en serveer met bijvoorbeeld Griekse bulgur salade
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten