Kip gemarineerd in yoghurt en kruiden, dat moet gewoon lekker zijn……en ja dat was het zeker. Dit kun je ook op de barbecue bereiden.
Ingrediënten
- 2 kippenbout zonder vel
- 3 el yoghurt
- 1 tl chilipoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl geram masala
- ½ tl mango poeder (optioneel)
- 1 ½ el citroensap
- 1 el verse gember geraspt
- 1 teentje knoflook geraspt
- mespuntje food color (optioneel)
- 1 ½ tl zout
- ½ tl peper
- 1 rode uitje in ringen
- 1 ½ el citroensap
Bereiding
- Snijdt 5 inkepingen in de kip aan beiden kanten.
- Doe alle hierboven aangegeven ingrediënten in een kom behalve de kip en meng dit goed door elkaar. Gebruik eventueel latex handschoenen om gekleurde handen te voorkomen i.v.m de food color.
- Voeg de kip erbij en zorg dat de kip helemaal bedekt is met de marinade en laat dit ongeveer 1 uur marineren, langer kan uiteraard ook.
- Verwarm de oven voor op 200ºC
- Verdeel de kip op een rooster en leg daaronder een ovenschaal en rooster het 30 á 40 minuten
- Meng het uitje met het citroensap in een kleine kom en serveer dit bij de kip

