Kippenbout tandoori

Kip gemarineerd in yoghurt en kruiden, dat moet gewoon lekker zijn……en ja dat was het zeker. Dit kun je ook op de barbecue bereiden.

 

Ingrediënten

  • 2 kippenbout zonder vel
  • 3 el yoghurt
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl geram masala
  • ½ tl mango poeder (optioneel)
  • 1 ½ el citroensap
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • mespuntje food color (optioneel)
  • 1 ½ tl zout 
  • ½ tl peper
  • 1 rode uitje in ringen
  • 1 ½ el citroensap  

Bereiding 

  1. Snijdt 5 inkepingen in de kip aan beiden kanten.
  2. Doe alle hierboven aangegeven ingrediënten in een kom behalve de kip en meng dit goed door elkaar. Gebruik eventueel latex handschoenen om gekleurde handen te voorkomen i.v.m de food color. 
  3. Voeg de kip erbij en zorg dat de kip helemaal bedekt is met de marinade en laat dit ongeveer 1 uur marineren, langer kan uiteraard ook.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC 
  5. Verdeel de kip op een rooster en leg daaronder een ovenschaal en rooster het 30 á 40 minuten 
  6. Meng het uitje met het citroensap in een kleine kom en serveer dit bij de kip 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten