Kip schnitzel burger met koolsalade

Een kipschnitzel kan je op vele manier eten, en zeker in een burger broodje smaakt het ontzettend lekker met garnering naar eigen smaak. Dus heb zin in een burger, probeer dan deze kip schnitzel burger met koolsalade.

 

Ingrediënten

  • burgerbroodjes volkoren of naar eigen keuze
  • 2 kipfilet
  • Zout
  • Snufje peper
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 1/2 tl chilipeper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Panko of broodkruim
  • 1 el oregano

Voor de koolsalade

  • 100 g rode kool
  • 100 g witte kool
  • 1 1/2 el gembersiroop
  • 1 el citroensap
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Voor de burgersaus

  • 1 kleine uitje gesnipperd
  • 4 el mayonaise of Griekse yoghurt
  • 1 el ketchup
  • 1 1/2 tl mosterd
  • 1 1/2 tl soja saus
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Voor de garnering

  • Ijsbergsla
  • Tomaat
  • Rode ui

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet doormidden en sla ze plat met een koekenpan of als je dat hebt een vleeshamer.
  2. Meng het paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder goed door en verdeel het over de kipfilet en zet dit aan de kant.
  3. Meng de panko of broodkruim met de oregano en zet dit aan de kant.
  4. Kluts de eieren in een aparte schaal en zet dit aan de kant.
  5. Schep in een aparte schaal de bloem.
  6. Doe als eerste de kip door de bloem dan door het ei en dan door de panko/broodkruim. Doe dit ook met het overige kipfilet.
  7. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur met een scheutje olie en bak de kipfilet aan beiden kanten goud bruin.
  8. Vuur de burgersaus, bak het uitje licht aan zonder olie in een koekenpan tot het een rokerige geurtje krijgt. Doe het uitje in een kom. Voeg daarbij de mayonaise of yoghurt, ketchup, mosterd, soja saus, peper en zout naar smaak en meng dit goed door.
  9. Rooster het burgerbroodje en smeer daar wat van de burgersaus op, dan blaadjes sla, koolsalade en de tomaat en daarbovenop de kipschnitzel en het rode uitje. Smeer de binnenkant van het burger topje weer met de saus en druk het er bovenop.
  10. Serveer met extra koolsalade er naast.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten