Kipspiesjes met pesto

Kipspiesjes met pesto. Een heerlijk gerecht ook te bereiden op de barbecue, zo op een mooie zomeravond. Serveer er een salade en stokbrood bij en geniet. Zie de link voor het recept van de bereiding van de pesto.

 

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen
  • 2 ½ el yoghurt (roeryoghurt)
  • 1 ½ tl maïzena
  • 30 g grana padano fijn geraspt
  • ½ tl witte peper
  • ½ tl zout
  • 4 el pesto
  • 8 satéstokjes

 

Bereiding

  1. Week de satéstokjes ruim 1 uur in koud water.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Snijdt de kip in lange repen en zet dit in een kom. Voeg daarbij de yoghurt, maïzena, grana padano, peper en zout en meng dit goed door elkaar.
  4. Rijg de kipreepjes door de satéstokjes en besmeer deze met een keukenkwast aan beiden kanten met de pesto.
  5. Zet de kipspiesjes op een rooster in de oven voor 20 minuten. Besmeer de kipspiesjes nogmaals met de pesto en laat ze nog 5 minuten op de grilstand grillen.
  6. Serveer eventueel met extra pesto.

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten