Knoflook mozzarella brood

Thuis zelf je eigen knoflookbrood maken is erg leuk en lekker, en het is niet moeilijk, wel heb je geduld nodig wegens het rijzen. Dit heerlijke knoflook mozzarella brood is zeker de moeite waard. Heerlijk bij een soepje, borrel of lunch. Ik heb er 1 brood van gemaakt maar je kan er ook 2 broodjes van maken.

 

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 150 ml warme melk
  • 3 ½ tl gist
  • 1 el suiker
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 ei geklutst

 

Voor de kruidenboter

  • 40 g zachte boter
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el peterselie gehakt
  • Snufje zout
  • 1 bol mozzarella

 

Bereiding

  1. Meng de gist en suiker bij de warme melk en laat dit 5 minuten staan.
  2. Doe in de kom van de mixer de bloem, zout, ei, gesmolten boter en het gistmengsel en mix dit voor 10 minuten door.
  3. Vet een kom met neutrale olie, en leg daar het deeg in. Sluit de kom met plasticfolie af en laat het deeg 1 uur rusten op een warme plek.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Meng de zachte boter met de knoflook, peterselie, en zout.
  6. Snijdt de mozzarella in dunne reepjes en leg dit aan de kant.
  7. Zet het deeg over op het aanrecht en kneedt het nog 5 á 6 keer met de hand en rol hem in de lengte van ongeveer 35 cm. Zet het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  8. Snijdt er 7 inkepingen in aan de bovenkant. Besmeer met een kwast het deeg met het botermengsel, en stop in de inkepingen de reepjes mozzarella.
  9. Bak het brood 25 minuten of totdat de bovenkant goudbruin wordt.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten