Koffie panna cotta met karamelsaus

Ben je een koffie liefhebber, dan gaat dit heerlijke koffie panna cotta dessert je zeker bevallen. Makkelijke te maken, goed voor te bereiden en verrassend lekker. En de karamelsaus maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 40 bruine suiker
  • 1 el koffiebonen of 1 el oploskoffie
  • 3 blaadjes gelatine

Voor de karamelsaus

  • 50 ml water
  • 120 g suiker
  • 100 ml slagroom
  • 20 g boter

Bereiding

  1. Doe de gelatine in het water en zet het aan de kant.
  2. Doe de slagroom, melk, suiker en de koffiebonen en zet het op laag vuur totdat de suiker gesmolten is, laat het niet koken.
  3. Na 5 minuten doe je de gelatine erbij en de vanille en roer het goed door.
  4. Giet het door een zeef en schenk het dan in 2 glazen en zet het in de koelkast ongeveer 4 uur of langer.
  5. Voor de karamelsaus, verwarm een sauspan met de suiker en het water. Breng dit aan de kook op middelhoog vuur en kook dit tot het begint te kleuren.
  6. Zet het vuur uit en giet de slagroom  erbij. Als laatste de boter erbij en blijf de karamelsaus goed doorroeren en laat het afkoelen.
  7. Als de panna cotta is opgesteven giet dan het karamelsaus erop en serveer

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten