Kokos frambozen taart

Liefhebbers voor kokos, let op hier is de taart voor jou. Een iets uitgebreider taart deze keer. Een kokos frambozen taart, een lekkere taart die je voor een verjaardag kan maken en hiermee zeker indruk zal achterlaten.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 140 g witte basterd suiker
  • 1 tl amandel extract
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 el zonnebloem olie
  • 100 ml kokosmelk
  • Aardbeienjam
  • Bakvorm 18 cm hoogte 9.5 cm

 vanille crème

  • 600 ml slagroom
  • Halve vanille boon
  • 150 g witte chocolade
  • 3 el geconcentreerde melk
  • Geraspte kokos

suikerglas

  • 100 ml water
  • 130 g suiker
  • Drupje kleurstof blauw (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Schaal 22×22 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Vet de bakvorm en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Doe in een mixer de eieren, suiker en mix dit 10 minuten. Na 10 minuten wordt het beslag wit.
  4. Voeg de amandel en de vanille extract en mix nog kort door.
  5. Zeef de bloem met bakpoeder en een snufje zout bij de eieren en mix het kort door.
  6. Voeg de kokosmelk en de olie erbij en mix het weer kort door.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten
  8. Smelt de witte chocolade in de magnetron en laat het iets afkoelen.
  9. Klop de slagroom met de geconcentreerde melk en de vanille en giet langzaam de chocolade toe en blijf kloppen. Zet de kom in de koelkast.
  10. Laat de cake 15 minuten afkoelen en snijd het in drie stukken doormidden.
  11. Smeer een laag aardbeienjam op de onderste laag .
  12. Leg de tweede cake erbovenop en smeer een laag vanille crème op. Leg er rondom de frambozen staand en smeer een laag van de crème over de frambozen.
  13. Leg er de derde cake bovenop en smeer de hele taart rondom met de crème.
  14. Zet de taart in de koelkast en laat het opstijven.
  15. Smeer de taart voor de tweede keer met de aardbeienjam en dan crème bovenop en aan de zijkanten en houd wat crème over om er toefjes mee te spuiten.
  16. Bedek de taart met de kokos.
  17. Vul een spuitzak met het overgebleven crème en spuit rondom 8 toefjes en zet de taart in de koelkast.
  18. Vet een schaal licht voor het suikerglas.
  19. Verwarm in een sauspan het water met de suiker en laat dit op middelhoog vuur koken totdat het stroperig wordt. Heb je een thermometer dan moet deze op 150 graden komen te staan.
  20. Zet het vuur uit en voeg een kleine druppeltje kleurstof en roer het door met een garde. Giet de suiker direct in de ingevette schaal en laat dit goed afkoelen en hard worden.
  21. Breek het glas in stukken en druk ze in het midden van de taart.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten