Koolsalade met appel en rozijnen

Koolsalade is een lekkere frisse salade. En je kunt er makkelijk ingrediënten toevoegen of weglaten naar eigen smaak. Heerlijk bij vlees, vis en kip. 

 Ingrediënten 

  • half witte kool 
  • 2 wortels geraspt 
  • 1 appel 
  • 45 g rozijnen 

Voor de dressing 

  • 3 el yoghurt (bijv. roeryoghurt) 
  • 2 el mayonaise 
  • 1 ½ tl mosterd 
  • 1 ½ el gembersiroop
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereiding 

  1. Snijdt de witte kool heel dun met een mandoline of met een mes en zet dit in een ruime kom.
  2. Rasp de wortels en voeg het bij de kool. 
  3. Snijdt de appel julienne en schep samen met de rozijnen deze bij de kool en wortel. 
  4. In een kommetje meng je de yoghurt, mayonaise, mosterd, gembersiroop, zout en peper. 
  5. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten