Deze lekkere kruidencake mag niet ontbreken tijdens deze koude dagen. Lekker bij de thee of koffie.
- 240 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g bruine basterd suiker
- 175 g boter
- 4 tl speculaaskruiden
- 3 eieren
- 2 el melk
- 2 el sinaasappelschil
- 2 el appelstroop
- Snufje zout
Voor het glazuur
- 3 el appelstroop
- 3 el water
- 1 el speculaaskruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Klop de boter en suiker zacht, voeg hierbij de appelstroop en de sinaasappelschil en mix het nog kort door.
- Voeg de eieren er één voor één bij de botermengsel en mix het door.
- Zeef het bakmeel bovenop de kom met de botermengsel en voeg de speculaaskruiden en het zout erbij en mix het door.
- Giet het beslag in een ingevet cakevorm en bak de cake 30 a 45 minuten. Prik tussendoor in de cake met een saté prikker om te checken of de cake gaar is.
- Verwarm in een steelpan de appelstroop, speculaaskruiden en het water en roer het goed door.
- Laat de cake 15 minuten afkoelen en smeer met een kwast het glazuur over de cake.

