Kruidencake

Deze lekkere kruidencake mag niet ontbreken tijdens deze koude dagen. Lekker bij de thee of koffie.

 

  • 240 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g bruine basterd suiker
  • 175 g boter
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • 2 el melk
  • 2 el sinaasappelschil
  • 2 el appelstroop
  • Snufje zout

Voor het glazuur

  • 3 el appelstroop
  • 3 el water
  • 1 el speculaaskruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Klop de boter en suiker zacht, voeg hierbij de appelstroop en de sinaasappelschil en mix het nog kort door.
  3. Voeg de eieren er één voor één bij de botermengsel en mix het door.
  4. Zeef het bakmeel bovenop de kom met de botermengsel en voeg de speculaaskruiden en het zout erbij en mix het door.
  5. Giet het beslag in een ingevet cakevorm en bak de cake 30 a 45 minuten. Prik tussendoor in de cake met een saté prikker om te checken of de cake gaar is.
  6. Verwarm in een steelpan de appelstroop, speculaaskruiden en het water en roer het goed door.
  7. Laat de cake 15 minuten afkoelen en smeer met een kwast het glazuur over de cake.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten