Kurkuma ravioli met spinazie en drie soorten kaasvulling

Een van de leukste dingen om te doen vindt ik wel zelf pasta maken, en dan bedoel ik meer zoals deze ravioli gevuld met spinazie en drie soorten kaas en een zelfgemaakt tomatensausjes. Heb je geen tijd en wil toch graag het recept bereiden dan kan je de kant en klare verse pastadeeg gebruiken.

 

Ingrediënten

  • 300 g fijne griesmeel of bloem
  • ½ tl kurkuma
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie

Voor de spinazie kaasvulling

  • 300 g spinazie
  • 1 kleine uitje of sjalotje fijngehakt
  • 1 teentje knoflook gehakt of geraspt
  • 40 g boter
  • 3 el bloem
  • 150 ml koude melk
  • snufje peper
  • snufje zout
  • snufje nootmuskaat
  • 1 eidooier
  • 40 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 50 g gorgonzola
  • 250 g ricotta

Tomatensaus

  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Blaadjes basilicum
  • 4 á 5 tomaten middelgroot

Bereiding

  1. Meng het fijne griesmeel of het bloem met de eieren, zout en olijfolie en kneedt goed door.
  2. Druk het deeg iets plat en zet het deeg in een plasticfolie in de koelkast.
  3. Bak de spinazie in een koekenpan aan en knijp het vocht eruit. Hak de spinazie in stukjes.
  4. Voor de spinazie kaasvulling, doe de boter in de pan met de ui, knoflook en bak dit kort aan.
  5. Doe de bloem erbij en roer dit goed door.
  6. Dan de melk erbij toevoegen en blijven roeren totdat het een mooie glad mengsel wordt.
  7. Maak het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  8. Zet het vuur laag en voeg de Parmezaanse kaas en de gorgonzola erbij en roer het door.
  9. Zet het vuur uit en doe de eidooier erbij en roer dit goed.
  10. Meng in een schone kom de ricotta, spinazie en de gorgonzola mengsel goed door en zet dit over in een spuitzak in de koelkast.
  11. Haal het deeg uit de koelkast en verwerk het door het deegmachine totdat het een dun pastadeeg wordt.
  12. Vul het pastadeeg met de vulling en leg er een ander pastadeeg eroverheen druk met een raviolistempel de vormpjes uit.
  13. Strooi wat bloem op een bord, dit zorgt ervoor dat de pasta niet gaat plakken en leg de ravioli op het bord.
  14. Snijdt de tomaten 4 keer in met een mes en zet ze in een kom met kokend water zodat het velletje loskomt.
  15. In een pan doe je de olie, knoflook in zijn geheel en de blaadjes basilicum en laat dit 20 minuten op laag vuur koken.
  16. Haal het velletje van de tomaten af en snijd het in kleine blokjes.
  17. Voeg de tomaten bij de olijfolie met de knoflook en laat dit inkoken.
  18. Zet een pan op het vuur met water en kook de ravioli met een snufje zout.
  19. Als de ravioli bovendrijft dan zijn ze klaar.
  20. Haal de ravioli met een schuimspaan eruit.
  21. Lepel wat van de tomatensaus op een bord en leg er de ravioli op en giet er weer een kleine hoeveelheid tomatensaus erboven op, garneer met een takje basilicum.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten