Lamskebabs

Probeer eens deze lamskebabs eens om je vingers bij af te likken zo lekker. Serveer met Libanees brood en gegrilde tomaat. Perfect voor op de barbecue maar net zo lekker op de grillpan.

 

Ingrediënten

  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • handvol peterselie
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl sumak
  • ½ tl peper
  • 1 ½ tl zout
  • 3 el olijfolie
  • 8 satéstokjes 

Bereiding 

  1. Week de satéstokjes in water.
  2. Pureer in een miniblender de paprika, ui, knoflook en de peterselie en druk daarna het vocht eruit.
  3. Doe het lamsgehakt in een kom met het paprikamengsel, zout, peper, chilivlokken, kurkumapoeder en de sumak en meng dit goed door.
  4. Verdeel het gehakt over de satéstokjes.
  5. Verwarm een grillpan op hoog vuur en leg de kebabs erop.
  6. Serveer met Libanees brood, gegrilde tomaat en pepers.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten